Noutăţi

06
sep
2012

Într-o frumoasă seară de vară, una dintre ultimele din acest an, ne-am întâlnit cu câțiva bloggeri la George Butunoiu & Oskar, o terasă cu atmoseră caldă și plăcută și am stat de vorbă despre lactate, miturile din jurul lor, caracteristicile lor fascinante si, bineînțeles, despre multe alte alimente, stiluri de viață sănătoase și obiceiuri din întreaga lume. Iată câteva păreri ale invitaților:

www.maldita.ro:

”Zilele trecute am cunoscut-o pe Mihaela Bilic. […]Ne-a reamintit cum se manca pe vremuri si cum oamenii au supravietuit si-a invitat la cumpatare. Ne-a facut sa gandim cu capul nostru ce e bun si ce nu e bun pentru noi. Atata timp cat nu se transforma in viciu, putem manca orice ne place.

Eu marturisesc ca nu beam lapte (nu ma omor dupa el si-am mai si cazut in capcana prejudecatii conform careia laptele nu se bea decat cand esti pui), dar cat am scris articolul asta, am baut un pahar de lapte. Si n-a fost rau. Sper sa devina un obicei.”

www.carmenrusu.ro

”Un pahar cu lapte cald, îndulcit ușurel cu miere, vindecă frământările și potolește gândurile răzlețe. Demonstrat pe propriile-mi insomnii. Iar medicamentul ăsta-i cunoscut de când eram eu înăltuță până pe la colțul mesei și serveam cu drag toate poveștile mamei, născocite alături de bucate.

[…] Și cred eu că pe cât de creative au început să fie miturile, pe atât de mare a devenit și nevoia de informațiile acelea care să le mai deslușească sau să le dizove cum trebuie. Cu siguranță așa și-a câștigat laptele rolul principal în discuțiile noastre, doar are povești de cunoscut, dincolo de nuanțele sale fantastice.”

www.alte-povesti.ro:

”Am avut și eu câteva întrebări, în mod evident, una dintre ele fiind legată chiar de cafea. Cafeaua absoarbe calciul din organism, dar se pare că nu la un nivel exagerat și am aflat că ceea ce se pierde prin cafea, se poate compensa simplu prin două lingurițe de lapte. De asemenea, caffe latte-ul este foarte bun în curele de slăbire pentru că oferă pe termen lung senzația de saturație.”

Dollores Benezic:

”Mihaela Bilic urmărește să desființeze toate acele legende urbane care spun că oamenii maturi nu mai au nevoie să consume lapte, că unii dintre noi avem intoleranță la lactoză sau că laptele și produsele derivate îngrașă. Dimpotrivă, spune ea, consumat zilnic și în anumite combinații, laptele este necesar organismului uman (pentru aportul de calciu), spulberă și așa zisa intoleranță la lactoză și chiar ajută la slăbit.”

www.sabina-cornovac.ro:

”Sunt o iubitoare de lactate si de branzeturi. Le spun separat, pentru ca trebuie sa facem clar diferenta intre ele. De la un timp, insa, am inceput sa imi pun intrebari. Si ieri chiar am auzit o exprimare de genul “Laptele e un aliment controversat”.

La intalnirea de ieri cu doamna Mihaela Bilic, am discutat despre lapte, lactate, branzeturi si alte alimente bune sau nu pentru organism. Exista atatea mituri si atat de putin adevar, pana la urma, si da eu cred ca lactatele sunt alimente controversate, pentru simplul fapt ca exista atatea pareri pro si contra. Nu e logic?”

www.zazou.ro, blog despre ciocolată:

”Am învățat o lecție importantă zilele trecute. Și anume, laptele trebuie să fie mereu în orice dietă pe care o urmăm. Și țin să spun că ne achităm foarte bine de sfat, doar ciocolata cu lapte nu lipsește din meniul nostru zilnic. Altfel, nu am mai fi topiți după ciocolată. ”